Opplevingar

Kvardagsmagi i Hornindal. Her finner du aktuelle tilbod og kanskje ditt neste eventyr?

Førjulshygge

Velkommen til årets julebord-sesong på Havila Hotel Raftevold!

Vi utvider programmet med mer spennende alterativer på fredagene, som juleselskap, juletapas og torskegilde,

som bidrar til en super weekendopplevelse kombinert med tradisjonelt julebord hver lørdag.

For reservasjon, ta kontakt på;
resepsjon.raftevold@havila.no / 57 87 99 99

Eller trykk her;

Anders Svor Museum

Anders Svor museum i Hornindal åpner lørdag 22. juni kl 13!

Bilethoggaren Anders Svor vart født i Hornindal 14.desember 1864.  Anders viste seg allereie som tolvåring som ein dugande treskjerar. Som syttenåring fekk han arbeid som treskjerar ved Brødrane Hals pianofabrikk i Kristiania, samstundes som han var elev ved Den Kgl. Tegneskole. I 1886 -1888 var han student ved København Kunstakademi, der han mellom anna hadde professor Theobald Stein som lærar. Han vart buande i København heilt fram til 1892, som elev av Stephan Sinding  og Vilhelm Bissen. I 1891 fekk han sitt kunstnarlege gjennombrot då han vant gullmedalje for skulpturen David på den internasjonale kunstutstillinga i Berlin. Han deltok på utstillingar i Kristiania, København, Brighton, Chicago, og verdsutstillingane i Paris og Rio de Janeiro. Etter København-tida budde han i heimbygda ein kort periode, før han i 1893 reiste attende til Kristiania. Under eit stipendopphald i Paris i 1894-95, vart Svor svært fenga av Auguste Rodin sitt kunstnarskap, og i skulpturen Adam og Eva er det mykje som tyder på at han hadde lete seg inspirere av Rodin sin skulptur Tenkjaren.Etter Paristida slo han seg ned i Kristiania for godt. Der budde og arbeidde han, med avbrot av nokre korte periodar med arbeid ved Nidarosdomen, til han døde 2. mai 1929, 64 år gamal.

Anders Svor arbeidde i ein naturalistisk og nyromantisk stil. Han  levde i ei tid då det var lite med arbeidsoppgåver for bilethoggarar, og det var langt mellom større oppdrag. Det var heller ikkje til å unngå at glansen av Gustav Vigeland kanskje kasta meir skugge over andre samtidige bilethoggarar enn fortent var. Likevel fann fleire av Anders Svor sine mest kjende verk plass i det offentlege rommet. I Oslo står fonteneskulpturen Bylgja i Skillebekkparken, Etter badet ved Bislett bad, Ein symjar i Kampen park, og det er Anders Svor si løve som vaktar kongeinngangen til Nationaltheatret. Elles er Anders Svor representert i Porsgrunn med Forliste sjømenn, i Moss med Diskoskasteren og, ikkje minst, i Tønsberg med den store statuen av Sven Foyn. Gustav Vigeland skal ha karakterisert sistnemnde som ein av dei beste portrettstatuane laga i Noreg.

ANDERS SVOR MUSEUM – SAMLING, GALLERI OG SKULPTURHAGE
Anders Svor etterlet seg om lag 450 skulpturar i atelieret i Oslo. Av desse var dei fleste i gips eller leire, og berre nokre få i bronse. Arvingane vart samde om at samlinga skulle heim til Nordfjord. I fyrste omgang vart arbeida lagra tett samanstua i den gamle ljorestova på Svor. I 1941 overdrog arvingane samlinga til Hornindal kommune, på vilkår at det vart reist eit eldfast museumsbygg. Grunna krigen og tronge økonomiske tider vart ikkje bygginga sett i verk før i 1951. Anders Svor Museum vart opna 12. juli 1953. Samlinga er på om lag 560 arbeid, inklusive skisser og utkast.

Hornindal kommune eig Anders Svor museum og samlinga. Frå 2004 er drifta av museet konsolidert med Sogn og Fjordane Kunstmuseum som står for den faglege forvaltninga av samlinga.

Ønsker du å oppleve Svor-Museum i samband med en hyggelig hotellopplevelse?
Send oss en forespørsel!

Mat & Vinkurs

Mat & Vin Kurs
hos
Havila Hotel Raftevold

Med sterk faglig kompetanse, har vi gleden av å tilby en smak av regionen samt verden.

Enten det gjelder en hyggelig vinkveld for deg og dine venner, vinsmaking med spesielle tema som region & land, eller matkurs innenfor visse tema kan vi skreddersy ditt neste gastronomiske eventyr.

Vinsmaking, ølsmaking, cognac, akevitt & whiskey-smaking er bare noe av det vi kan tilby.

Kanskje som en hyggelig tilleggs aktivitet til den neste konferansen?

Fra kr 295.- pr person.


Skyliftpakken

Ønsker du å oppleve Hornindal og Loen Skylift i vår og sommer? Då passar vår «Skyliftpakke» perfekt for deg.

I samarbeid med Loen Skylift har vi gleda av å by på ein pakke med ei overnatting hos Havila Hotel Raftevold og Skylift i Loen, både opp og ned.

Loen Skylift ligg i bygda Loen, inst i Nordfjord i Sogn og Fjordane fylke mellom Ålesund og Bergen. Fjordstasjonen ligg like ved Rv 60, berre knappe tjue minutt frå Hornindal og Havila Hotel Raftevold.

Prisar frå 2528 kroner per familie per natt for ei overnatting hos Havila Hotel Raftevold og ein tur-retur med Loen Skylift (to vaksne og to barn).

Fjell og Natur i Hornindal

Fjell og naturopplevingar i Hornindal

Hornindal er mest kjent for den djupeste innsjøen i Europa, men og de nærliggende fjellene som omringer den fantastiske plassen. Med et mangfold av gode og nye turstier, har du muligheten til å se regionen fra et helt annet perspektiv.

Det er mange fjell som knivar om merksemda i Nordfjord. Men Hornindalsrokken stikk seg fram. Med sin kvasse profil er det nesten umogleg å ikkje bite seg merke i fjelltoppen nord for Hornindalssætra. Men korleis ser verda ut frå toppen? Hornindalsrokken, eller “Rokken” som ho vert kalla blant vener, spelar tøffare enn ho er. Frå inst i Sætredalen går stien bratt oppover, men det går overraskande lett for fjellvande vandrarar.

Frå Horndøla bru er det 1,5 km på bomveg opp til Hornindalssætra. Rett før sætra er det laga parkeringsplass for bilar. Oppe i fjellsida, vest for sætra, går ein tidlegare anleggsveg inn til foten av Hornindalsrokken. Vegen er lett og fin å gå på. Ein kan rekne ca 1,5 t frå sætra og til foten av Hornindalsrokken.

Lengst inne i dalen går ein mellom dei to vatna (Blåvatnet og Store Luka). Herifrå går stien bratt oppover, omtrent rett nord, langs eit tydelig skrådrag opp heile fjellsida. Når ein kjem opp på kanten, må ein ikkje gå direkte mot toppen. Frå denne sida må ein klatre for å kome opp. Du må derimot halde deg nede i sida, runde toppen og kome opp på nordaustryggen som du følgjer til topps. Siste delen er bratt og luftig.

Kombiner fjell og naturopplevingen med en hyggelig overnatting hos oss!

Om du ønsker guide, står vi behjelpelig med det, og om du ønsker å oppleve naturen på egen hånd, kan turkart hentes i resepsjonen.

Hotell Ivar Aasen © 2018