Opplevingar

Kvardagsmagi i Hornindal. Her finner du aktuelle tilbod og kanskje ditt neste eventyr?

Vinterferie og Ski

Ønsker du å oppleve Hornindal og Hornindal Skisenter i vinterferien? Då passar vår «Ski & Bo pakke» perfekt for deg.

I samarbeid med Hornindal Skisenter har vi gleda av å by på ein pakke med ei overnatting hos Havila Hotel Raftevold og billetter til skitrekket.

Hornindal Skisenter ligg øverst i Hornindal i Sogn og Fjordane fylke mellom Ålesund og Bergen. Bare knappe 10 minutt fra Hotellet.

Prisar frå 2149.- kroner per familie per natt for ei overnatting hos Havila Hotel Raftevold og billetter til Skisenteret (to vaksne og to barn).

Ta kontakt for eit godt tilbud i Vinterferien!

Mat & Vinkurs

Mat & Vin Kurs
hos
Havila Hotel Raftevold

Med sterk faglig kompetanse, har vi gleden av å tilby en smak av regionen samt verden.

Enten det gjelder en hyggelig vinkveld for deg og dine venner, vinsmaking med spesielle tema som region & land, eller matkurs innenfor visse tema kan vi skreddersy ditt neste gastronomiske eventyr.

Vinsmaking, ølsmaking, cognac, akevitt & whiskey-smaking er bare noe av det vi kan tilby.

Kanskje som en hyggelig tilleggs aktivitet til den neste konferansen?

Fra kr 295.- pr person.


Skyliftpakken

Ønsker du å oppleve Hornindal og Loen Skylift i vår og sommer? Då passar vår «Skyliftpakke» perfekt for deg.

I samarbeid med Loen Skylift har vi gleda av å by på ein pakke med ei overnatting hos Havila Hotel Raftevold og Skylift i Loen, både opp og ned.

Loen Skylift ligg i bygda Loen, inst i Nordfjord i Sogn og Fjordane fylke mellom Ålesund og Bergen. Fjordstasjonen ligg like ved Rv 60, berre knappe tjue minutt frå Hornindal og Havila Hotel Raftevold.

Prisar frå 2528 kroner per familie per natt for ei overnatting hos Havila Hotel Raftevold og ein tur-retur med Loen Skylift (to vaksne og to barn).

Fjell og Natur i Hornindal

Fjell og naturopplevingar i Hornindal

Hornindal er mest kjent for den djupeste innsjøen i Europa, men og de nærliggende fjellene som omringer den fantastiske plassen. Med et mangfold av gode og nye turstier, har du muligheten til å se regionen fra et helt annet perspektiv.

Det er mange fjell som knivar om merksemda i Nordfjord. Men Hornindalsrokken stikk seg fram. Med sin kvasse profil er det nesten umogleg å ikkje bite seg merke i fjelltoppen nord for Hornindalssætra. Men korleis ser verda ut frå toppen? Hornindalsrokken, eller “Rokken” som ho vert kalla blant vener, spelar tøffare enn ho er. Frå inst i Sætredalen går stien bratt oppover, men det går overraskande lett for fjellvande vandrarar.

Frå Horndøla bru er det 1,5 km på bomveg opp til Hornindalssætra. Rett før sætra er det laga parkeringsplass for bilar. Oppe i fjellsida, vest for sætra, går ein tidlegare anleggsveg inn til foten av Hornindalsrokken. Vegen er lett og fin å gå på. Ein kan rekne ca 1,5 t frå sætra og til foten av Hornindalsrokken.

Lengst inne i dalen går ein mellom dei to vatna (Blåvatnet og Store Luka). Herifrå går stien bratt oppover, omtrent rett nord, langs eit tydelig skrådrag opp heile fjellsida. Når ein kjem opp på kanten, må ein ikkje gå direkte mot toppen. Frå denne sida må ein klatre for å kome opp. Du må derimot halde deg nede i sida, runde toppen og kome opp på nordaustryggen som du følgjer til topps. Siste delen er bratt og luftig.

Kombiner fjell og naturopplevingen med en hyggelig overnatting hos oss!

Om du ønsker guide, står vi behjelpelig med det, og om du ønsker å oppleve naturen på egen hånd, kan turkart hentes i resepsjonen.

Hotell Ivar Aasen © 2018