Opplevingar

Kvardagsmagi i Hornindal. Her finner du aktuelle tilbod og kanskje ditt neste eventyr?

Familiepakken

Hornindalsvatnet

Fisketur på Hornindalsvatnet

Havila Hotel Raftevold ligger direkte i vasskanten til Europas djupeste innsjø «Hornindalsvatnet» med sine utrolige 514 meter.

Hornindalsvatnet er et kjent sted for ørret-fiske, og hos oss kan du leie utstyr samt kjøpe fiskekort. (50kr pr dag for fiskekort)

Vi står behjelpelig og guider deg gjerne til de riktige plassene.

 

Fjord Nature & Havila Hotel Raftevold

Utforsk det fantastiske 514 meter dype Hornindalsvatnet. Fra kajakken har du det beste synspunktet for å se den vakre naturen som omgir sjøen. Spektakulære fjell, grønne skoger, historiske hus og kanskje en laks eller ørret i det klare vannet.

Dette er en perfekt aktivitet for hele familien, vi bruker kajakker som passer for alle aldre. Komforten og sikkerheten maksimeres slik at du kan konsentrere deg om inntrykkene av naturen. Kajakkene kan brukes som tandem (til personer) eller enslige (en person). Barn som ikke kan kajakk alene, kan gå sammen med to andre voksne i en kajakk.

Hornindalsvatnet er kjent for interessant historie med spente sagn knyttet til innsjøen. Innsjøen er den dypeste i Nord-Europa og er også kjent som den klareste innsjøen i Skandinavia. Dette er fordi alle breene som omgir ikke renner ut i innsjøen.

En Sjø-orm ryktes å bo i innsjøen. Han dukker bare opp på spesielle tider på dagen, og bare en håndfull heldige har sett det. Kanskje du er den neste?

Din lokale guide vil sørge for at du får en fantastisk tur på sjøen. De er sertifiserte kajakkguider og norske naturguider.

 Du får alt utstyret du trenger til kajakkpadling. Hvis det er regn, anbefaler vi å ta med deg regnjakke og bukse. Guiden din vil også gi deg et informativt sikkerhetsoppdrag før vi sjøsetter.

Inkludert

– Lokal og sertifisert kajakk-guide

– Teknisk og sikkerhetsopplæring

– Kajakkutstyr Anbefalt medbringelse

– Kle deg etter været, hvis det er regnfullt anbefaler vi å ta med regnbukser og jakker

– Ryggsekk med ekstra klær

– Hat, cap, solkrem og solbriller Varighet

3 timer

Gruppestørrelse

2-8 pax

Pris: 899 NOK per pers min 3596 NOK

 

Mat & Vinkurs

Mat & Vin Kurs
hos
Havila Hotel Raftevold

Med sterk faglig kompetanse, har vi gleden av å tilby en smak av regionen samt verden.

Enten det gjelder en hyggelig vinkveld for deg og dine venner, vinsmaking med spesielle tema som region & land, eller matkurs innenfor visse tema kan vi skreddersy ditt neste gastronomiske eventyr.

Vinsmaking, ølsmaking, cognac, akevitt & whiskey-smaking er bare noe av det vi kan tilby.

Kanskje som en hyggelig tilleggs aktivitet til den neste konferansen?

Fra kr 295.- pr person.


Skyliftpakken

Ønsker du å oppleve Hornindal og Loen Skylift i vår og sommer? Då passar vår «Skyliftpakke» perfekt for deg.

I samarbeid med Loen Skylift har vi gleda av å by på ein pakke med ei overnatting hos Havila Hotel Raftevold og Skylift i Loen, både opp og ned.

Loen Skylift ligg i bygda Loen, inst i Nordfjord i Sogn og Fjordane fylke mellom Ålesund og Bergen. Fjordstasjonen ligg like ved Rv 60, berre knappe tjue minutt frå Hornindal og Havila Hotel Raftevold.

Prisar frå 2528 kroner per familie per natt for ei overnatting hos Havila Hotel Raftevold og ein tur-retur med Loen Skylift (to vaksne og to barn).

Fjell og Natur i Hornindal

Fjell og naturopplevingar i Hornindal

Hornindal er mest kjent for den djupeste innsjøen i Europa, men og de nærliggende fjellene som omringer den fantastiske plassen. Med et mangfold av gode og nye turstier, har du muligheten til å se regionen fra et helt annet perspektiv.

Det er mange fjell som knivar om merksemda i Nordfjord. Men Hornindalsrokken stikk seg fram. Med sin kvasse profil er det nesten umogleg å ikkje bite seg merke i fjelltoppen nord for Hornindalssætra. Men korleis ser verda ut frå toppen? Hornindalsrokken, eller “Rokken” som ho vert kalla blant vener, spelar tøffare enn ho er. Frå inst i Sætredalen går stien bratt oppover, men det går overraskande lett for fjellvande vandrarar.

Frå Horndøla bru er det 1,5 km på bomveg opp til Hornindalssætra. Rett før sætra er det laga parkeringsplass for bilar. Oppe i fjellsida, vest for sætra, går ein tidlegare anleggsveg inn til foten av Hornindalsrokken. Vegen er lett og fin å gå på. Ein kan rekne ca 1,5 t frå sætra og til foten av Hornindalsrokken.

Lengst inne i dalen går ein mellom dei to vatna (Blåvatnet og Store Luka). Herifrå går stien bratt oppover, omtrent rett nord, langs eit tydelig skrådrag opp heile fjellsida. Når ein kjem opp på kanten, må ein ikkje gå direkte mot toppen. Frå denne sida må ein klatre for å kome opp. Du må derimot halde deg nede i sida, runde toppen og kome opp på nordaustryggen som du følgjer til topps. Siste delen er bratt og luftig.

Kombiner fjell og naturopplevingen med en hyggelig overnatting hos oss!

Om du ønsker guide, står vi behjelpelig med det, og om du ønsker å oppleve naturen på egen hånd, kan turkart hentes i resepsjonen.

Hotell Ivar Aasen © 2018